Portalul W5

w5.ro


 
 Internet
  Licitatii (0)
  Servicii (118)
  Forumuri (1)
  Retelistica (1)
  Cautare si Portal (2)
  Web Design (59)
  Hosting (10)
  Programare si Dezvoltare (1)
  Site-uri personale (5)
  Magazine online (140)
  Director Web (12)
  Bloguri (17)
  Promovare Web (11)
  Anunturi (5)
  Jocuri online (5)
  Diverse Internet (5)
  Comunitate (2)
  Poze si Imagini (1)
  Realizare site-uri (1)

 Site-uri noi
Verso - sobe, seminee si centraleRobisConstruct - constructii si renovari caseEsd Audit - InnospectraGermandent - clinica dentara de lux - implant dent
Substanta cenusie - creierul uman

Popularitate:

Voteaza:

Substanta cenusie - creierul uman

Blog educativ si informativ, avand ca subiect principal creierul, continand articole care trateaza subiecte din diverse domenii: (neuro)psihologie, spiritualitate, cultura, arta, stiinta etc.

Sunt prezentate diverse studii, experimente, cercetari si teorii cu privire la creierul uman, cel mai complex organ al omului.

Cateva informatii relevante despre creierul uman:
1. Impulsurile nervoase din creier au 274 km/h
Cu siguranta te intrebi cum se poate ajunge la aceasta viteza uimitoare. Ei bine, iata ca se poate. Impulsurile nervoase de la creier catre organism si de la restul corpului spre creier circula cu aproximativ 274 km/h.

2. Creierul uman foloseste aceeasi putere ca un bec de 10 watti
Probabil ca imaginea cu un bec stralucitor deasupra capului de aici a fost inspirata. De asemenea, creierul genereaza energie care ar putea aprinde un beculet chiar si cand dormi.

3. Creierul uman contine de 5 ori mai multe informatii decat Enciclopedia Britannica
Sau oricare alta enciclopedie. In termeni tehnici, un creier poate contine intre 3 si 1.000 de terabytes. Ca termen de comparatie, Arhiva Nationala Britanica a strans in 900 de ani de istorie informatie ce poate fi stocata in 70 de terabytes.

4. Creierul uman foloseste 20% din cantitatea de oxigen din sange
Desi cantareste numai 2% din greutatea corporala, creietul utilizeaza 20% din oxigenul din sange, mai mult decat oricare alt organ al corpului uman. Asa se si explica sensibilitea si degradarea rapida a unui creier lipsit de oxigen. Respira adanc pentru a-i da creierului permisiunea sa inoate in oxigen.

5. Creierul uman este mai activ noaptea decat ziua
La prima vedere, creierul este foarte solicitat pe timpul zilei, cand ai de mers de colo colo, cand trebuie sa te gandesti si sa rezolvi tot felul de sarcini la job sau acasa, cand trebuie sa vorbesti etc. Prin comparatie, statul lungit in pat ti se pare o nimica toata. Totusi, cercetatorii spun ca atunci cand tu te odihnesti, creierul munceste mai mult.

6. Cu cat ai IQ-ul mai mare, cu atat visezi mai mult
Daca nu iti aduci aminte ce ai visat, asta nu inseamna ca ai un IQ de care sa nu fi mandru. De fapt, un vis dureaza in medie 2-3 secunde, mult prea putin pentru ca el sa ramana inregistrat in memorie.

7. Neuronii continua sa se regenereze
Multa vreme, cercetatorii au crezut ca tesuturile neuronale nu se pot regenera. Desi nu se poate regenera la fel de repede ca alte tesuturi, totusi si tesutul neuronal se poate dezvolta si regenera pe parcursul vietii.

8. Informatia circula in creier cu viteze diferite
Nu toti neuronii sunt la fel, de aceea, viteza cu care circula informatiile difera. Astfel, unele pot atinge viteze de 0,5 metri/secunda, iar altele pot ajunge pana la 120 m/s.

9. Creierul nu poate simti durerea
Desi creierul este centrul durerii atunci cand te tai la deget sau te arzi, el nu are receptori de durere. In schimb, el este incojurat de tesuturi, nervi si vase de sange, foarte receptive la durere si care iti pot da mari dureri de cap.

10. Creierul este 80% apa
Cand te gandesti la creier iti inchipui o formatiune ferma. In realitate, creierul viu este un tesut moale, roz, gelatinos, gratie multiplelor vase de sange si continutului ridicat de apa. Asa ca, data viitoare cand ti se face sete, inchipuie-ti cat de deshidratat este creierul tau. Iata un motiv in plus sa bei cat mai multa apa.


Categorie: Internet
Subcategorie: Bloguri
Data inscrierii: 2019-03-17
Numar de afisari: 3418
Numar note acordate: 2
Pagina Web: https://substantacenusie.ro



    Contactati posesorul acestui site
Numele tau:
E-mail (pentru raspuns):
Subiect:
Mesaj:
Introduceti codul:
 


* Nota: mesajul va fi trimis pe adresa de e-mail cu care a fost inscris site-ul pe acest portal.


 
W5 | Inregistrare | Termeni si conditii | Ce va oferim? | Ajutor | Contact

Copyright © 2007 - 2024 w5.ro
Toate drepturile rezervate